zondag 27 april 2014

Hardlopen

Hardlopen is een populaire sport. Het word heel veel gedaan. Nu het zomer begint te worden willen steeds meer mensen een mooi lichaam en een betere conditie. Dus hier zijn tips voor als je wilt hardlopen.









1. Wil je het wel?
Bedenk goed of je het echt wel wilt. Als je t namelijk niet zo leuk vind is het een beter idee om wat te doen wat je leuk vind. Anders zakt je motivatie snel weg.

2. Koop goede schoenen!
Het is belangrijk dat je lekker zittende schoenen draagt die ook goed zijn om mee te hardlopen. Nike heeft heel veel verschillende hardloopschoenen, ik heb er ook een paar van en ik vind ze super fijn!

3.Push Yourself
Je moet bepaalde goals opstellen. Niks geeft zo'n goed gevoel als je eindelijk iets behaald heb. Daar doe je het toch voor? Probeer jezelf te blijven motiveren en steeds een hoger goal op te stellen.

4. Ups and Downs
Accepteer dat je de ene dag meer kan lopen dan de andere dag. Je hebt weleens dat het die dag echt niet lukt. Doe dan wat anders. Waarschijnlijk had je die dag niet zoveel motivatie of was je erg moe. Probeer hierdoor niet op te geven!

5. Speed
Ga de ene keer wat sneller dan de andere keer. Hierdoor word het minder saai. Download een app waarbij je bijvoorbeeld intervaltrainingen kan instellen. Zet ook op 1 dag in de week alles op alles en de andere dag ren je heel rustig. Varieer!

6. Hardloopwedstrijden
Doe mee aan een hardloopwedstrijd! Niks is zo goed om te testen wat je allemaal in die weken hebt opgebouwd. Bel een vriendin op en ga samen lekker meedoen! Bijvoorbeeld de ColourRun!

7. Enjoy!
Varieer van routes. Ga soms hardlopen in een bos en de andere keer op het strand. Zo word het ook nooit saai. En geniet!

2 opmerkingen:

  1. Wat een handige tips! Het is ook handig om met een hardloopschema te beginnen :)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dankjewell!, Een hardloopschema is inderdaad handig. Hier had ik even niet aan gedacht hihi

      Verwijderen